Editie 2021 - Wat kunnen we...... - Autohopper Bussloo Beach

  8 maart 2021

  0 Comment

Eind vorige jaar maakten we een nieuwe datum bekend voor onze editie 2021. Dit in de hoop en verwachting dat de pandemie dan zeker onder controle, of nog mooier, volledig voorbij zou zijn. Nu net een jaar voorbij de eerste Corona-besmetting in Nederland is het nog niet onder controle. Veel maatregelen worden helaas nog verlengd. Andere worden deels weer wat versoepeld. Sommigen activiteiten vinden doorgang, andere weer niet. Voor ons, als onwetenden, lijkt het soms op willekeur. Maar tegelijk realiseren we ons dat hier veel mensen vanuit vele disciplines naar kijken. De discussie wat te doen met, tijdens en na de vaccinaties draait nog op volle toeren. Gaat het land straks deels open, gaat het alleen open als je gevaccineerd bent of gewoon helemaal open. Het is allemaal nog erg onduidelijk en onzeker…..

Toch zijn wij door gegaan met organiseren. Wij hebben alles op de voet gevolgd en volgen het nog steeds op de voet. Elke nieuwe ontwikkeling bespreken we. Wat betekent deze situatie voor ons, wat kunnen wij hiermee doen maar vooral ook wat kunnen we er niet mee doen. We hebben in deze hectische periode een besluit genomen. We weten nog niet wat dit besluit betekent voor het toernooi, maar het schept wel duidelijkheid, denken wij.

Ons uitgangspunt is dat we absoluut door willen. Wij willen weer volleyballen!! Echter wel op bepaalde voorwaarden: We gaan niet door als we niet iedereen mogen verwelkomen…

  • Niet als er een maximum wordt opgelegd
  • Niet als we moeten controleren of er gevaccineerd wordt
  • Niet als er een negatieve test moet worden overhandigd

 

De voornaamste reden is: We gaan door voor iedereen of we stellen nog een jaar uit. Wij willen geen ongelijkheid!! Bovendien vormen alle drie deze ‘eisen’ voor ons voor een enorme uitdaging in organisatie en administratie. Bussloo is openbaar terrein,het is niet te controleren, zeker niet voor een toernooi als het onze. En als er vlak voor het toernooi door een deelnemer (of door ons zelf) positief getest wordt, bijvoorbeeld, moeten we op het laatste moment veel zaken omgooien. Dat is niet in te passen of even eenvoudig in te regelen.

Als we met dit besluit kijken naar de huidige situatie hebben we besloten de editie 2021 voorlopig te schrappen. We laten de datum vooralsnog als optie open staan bij LeisureLand om tegen die tijd snel te kunnen schakelen als we zonder voorbehouden het toernooi kunnen en mogen organiseren (gemeentelijke vergunningen worden ook nog niet uitgegeven). Eind april zullen we hierover een definitieve keuze maken. Daarna is het organisatisch te kort dag om een volwaardig goed draaiend toernooi op te zetten.

We hopen voor eind april het verlossende woord uit te kunnen sturen met de Elfstedenwoorden: “It giet oan!!“, tot die tijd wachten we af en volgen we de ontwikkelingen op de voet en waar mogelijk sturen we bij en passen we aan. Houd daarom onze nieuwbrief en site in de gaten voor het laatste nieuws. Uiterlijk eind april komen we terug met de keuze,

Door het uitblijven van het toernooi in 2020 zijn er geen inkomsten binnen gekomen om in onze vaste lasten te kunnen voorzien. Deze lopen helaas wel gewoon door. Om onze organisatie gezond te houden en daarmee draaiende te houden willen we jullie om een kleine vrijwillige bijdrage vragen. Als iedereen een paar euro stort hebben we zekerheid om het jaar door te komen. Alvast dank!!