Instituto Levante - Autohopper Bussloo Beach

Onze nieuwe goede doel zoeken we iets verder weg van huis, maar figuurlijk toch ook weer niet zo ver weg. Letterlijk gezien staat Instituto Levante natuurlijk ver van ons af. De stichting acteert namelijk in Rio de Janeiro in Brazilië. Ze stellen zich tot doel om de kinderen uit de favela’s van deze miljoenenstad een beter zelfbeeld te geven en daarmee een mooiere toekomst te kunnen opbouwen. Maar waarom staat dit dan toch niet zo ver bij ons vandaan? Onze voorzitter is getrouwd met een Braziliaanse. Zij is opgegroeid in deze prachtige stad. Zij kennen mensen uit de favela’s en (her)kennen de problemen waar deze stichting wat aan doet. Maar naast deze persoonlijke band met de stad, de kinderen en de problematiek, is er natuurlijk de sport. Deze stichting biedt aan deze kinderen van alles aan, maar vooral ook beachvolleybal. Als Beachvolleybal-organisatie vinden wij het daarom prachtig om hier een bij te kunnen dragen.

 

Instituto Levante is opgericht door Carol(ina) Solberg. Zij is een Braziliaanse Beachvolleybalster die bij de Olympische Spelen van 2020 (gehouden in 2021 door Corona) samen speelde met Barbara Seixas. Ook speelde ze, tussen 2016 en 2020, een periode met Agatha Bednarsczuk. Agatha en Barbara haalde gezamenlijk zilver op de thuisspelen in Rio de Janeiro. Carol wilde al lange tijd een Sociaal Maatschappelijk Traject opstarten om iets terug te geven aan de stad waar zij zo van houdt. Dit is uiteindelijke deze stichting geworden. Naast haar drukke Beachvolleybal carrière houdt zij zich zelf direct bezig met de organisatie maar ook, waar het kan, met de begeleiding van de kinderen. Aangezien ze natuurlijk veel op pad is, heeft ze een sterk en betrokken team om zich heen.

 

Het mooie aan deze organisatie is dat ze niet alleen wat tijdverdrijf organiseren in de vorm Beachvolleybal voor deze kinderen. Nee, ze gaan veel verder. Zij bieden een volledig dag besteding aan. Uiteraard maakt beachvolleybal daar een (groot) onderdeel van uit. Maar ze nemen de kinderen ook mee naar het theater en andere culture activiteiten. Daarnaast bieden ze eten en drinken aan. Dit laatste is voor veel kinderen helaas van heel groot belang, omdat ze daar thuis vaak geen geld voor hebben. Het kom met regelmaat voor dat de kinderen vragen of ze een “doggybag” mee mogen nemen naar huis, zodat hun kleine broertjes of zusjes ook iets extra’s (te eten en drinken) krijgen.

 

Kortom met dit Goede Doel hebben we wederom iets gevonden waar we echt verschil kunnen maken. Op dit moment zijn we, samen met de stichting, aan het kijken hoe we deze samenwerking vorm kunnen geven. Wat we samen kunnen doen, en hoe wel elkaar kunnen versterken. Binnenkort zullen we nadere informatie hierover bekend maken. Hier op de site natuurlijk, en via onze sociale media kanalen. In onderstaand filmoje vertelt Carol over  Instituto Levante, helaas om Portugees, maar met de automatische google vertaler kom je best een eind, denk ik…

 

Hiernaast lees je de resultaten van onze acties!! Gaan jullie helpen er weer een groot succes van te maken???

Opbrengst 2022

€ Actie loopt nog €

Opbrengst totaal

€ Nog onbekend